Posts Tagged ‘antiinflamator

Dispozitivele medicale cu turmalină, pentru încheietura mâinii

ATENŢIE! Player-ul postului de Radio Bio Eden Lyfe se deschide automat, la încărcarea paginii. Îl puteţi opri sau îi puteţi ajusta volumul, după preferinţe.


Incheieturile mainilor sunt foarte sensibile si deseori ne confruntam cu dureri la nivelul acestora. Pe tot parcursul zilei tindem sa fortam aceasta zona si ulterior ne confruntam cu probleme ale articulatiilor. Pentru a ameliora aceste dureri se pot folosi centurile cu turmalina special create pentru zona incheieturilor.

Mod de utilizare:

Pentru un efect intens si rapid, inainte de aplicare, suprafata centrala a suportului pentru încheieturi se umezeste usor cu putina apa. Dupa aproximativ 30 de minute, se inregistreaza o usoara incalzire pe zona aplicata, insotita sau nu de senzatia de usturime. Aceste senzații pot persista pana la 3-4 ore și pot reveni pe parcursul zilei spontan sau dacă zona respectivă este umezită.Timpul recomandat de aplicare este de 1-2 ore pe zi in functie de gradul de sensibilitate.Manșetele pentru încheieturi se pot aplica și fără umezire prealabilă și pot fi purtate până la maxim 5 ore într-o zi.

Recomandari:

La inceputul tratamentului (prima saptamana), este suficient sa aplicati suportul de încheieturi pentru 1-2 ore pe zi.Din a doua saptamana de tratament, in functie de sensibilitatea dvs., puteti mari intervalul la 1-2 ore de 2 ori pe zi. Manșetele pentru încheieturi se poate aplica și fara umezire prealabila si pot fi purtate pana la maxim 5 ore într-o zi (sau in functie de limita tolerabilitatii fizice). Tratamentul complet dureaza circa 3 luni, se intrerupe timp de 1 luna si poate fi reluat ulterior.



Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Absorbantele igienice cu bandă anionică


ATENŢIE! Player-ul postului de Radio Bio Eden Lyfe se deschide automat, la încărcarea paginii. Îl puteţi opri sau îi puteţi ajusta volumul, după preferinţe.

În acea perioadă neplăcută a lunii, în care fiecare femeie caută o protecție permanentă și o îngrijire mai specială, Absorbantul igienic Shuya cu bandă anionică, este aliatul perfect.
Absorbantele Shuya dispun de o combinație sinergică între oxigenul activ și anionii (ionii negativi) ,ce ajută în protejarea bacteriilor benefice și în încetinirea dezvoltării bacteriilor patogene. Acest lucru, redă femeii o energie vitală sporită, o menținere considerabilă a capacității naturale de curățare a femeii și o imunitate crescută.
Ionii negativi, au un rol deosebit de important în sănătatea femeii. Acești anioni (ioni negativi) sunt considerați ”vitamina aerului” având un aspect invizibil, inodor. Gradul de combatere a germenilor si bacteriilor este cu atât mai mare cu cât concentrația de ioni negativi în aer este mai sporită.Dacă ionii negativi au o concentrație mai mare de 5.000/cm3, corpul ajunge să capete abilități imunitare, antiinflamatorii și un grad înalt de reglare a presiunii sanguine.
Absorbantele igienice Shuya, față de absorbantele igienice obișnuite, degajă o concentrație de până la 6100 de ioni negativi/cm3, fiind cea mai crescută concentrație de ioni.
Prin pătrunderea ionilor negativi din vagin spre uter, sunt distruse bacteriile nocive, circulația sângelui este ameliorată, crește imunitatea, este menținută sănătatea fizice a femeii.
Oxigenul activ optimizează considerabil permeabilitatea absorbantelor igienice Shuya, crește rata schimburilor de oxigen, stopând dezvoltarea bacteriilor patogene.
Un rol deosebit de important îl are adaosul de mentă din componența produsului, care oferă o prospețime de durată, ferită de iritații.
Datorită nivelurilor crescute de oxigen activ si anioni, are loc o mai bună absorție a nutrienților, sunt eliminate deșeurile, iar sângele se curăță. Secrețiile hormonale sunt păstrate la nivelurile normale prin adaptarea pH-ului sanguin și prin ameliorarea activității celulare.


Beneficii:

  1. -Este eliberată o concentrație pană la 6.100 de ioni negativi/cm3; cea mai crescută concentrație de anioni până în timpul prezent.
  2. -Oxigenul activ este distribuit uniform, fiind prezent în componența lui esență de mentă cu proprietăți antiinflamatorii, antibacterian, stimulând organismul;
  3. -lichidul este de 3 ori mai rapid absorbit față de absorbantele obișnuite, datorită stratului absorbant cu fire de mătase și bumbac.
  4. -produsul deține un strat de scurgere a lichidului cu o formă incomparabilă și orificii în formă de pâlnie pentru o absorție mai rapidă cu prevenirea scurgerii în lateral al lichidului.
  5. -designul cu bandă adezivă redă o siguranță și un confort mai ridicat pentru întreaga zi, fiind o utilizare de încredere în orice împrejurare.
  6. -adezivul nu este toxic și nu lasă reziduri;
  7. -materialul fin din bumbac este lipsit complet de clor și de alte procese de înalbire.
  8. -este un produs 100% natural, bio-degradabil, și anti-alergic.
  9. -combinația dintre oxigenul activ și anioni contribuie în menținerea pH-ului.
  10. -Nivelul de umiditate este păstrat, lucru datorat ambalajului din folie de aluminiu.

 

 

 

Absorbantul Shuya deține 8 straturi de protecție:

 



Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Uleiul de cocos extravirgin – nutritiv, cosmetic, antiinflamator


ATENŢIE! Player-ul postului de Radio Bio Eden Lyfe se deschide automat, la încărcarea paginii. Îl puteţi opri sau îi puteţi ajusta volumul, după preferinţe.


Iată o enumerare de calităţi care recomandă cu putere uleiul de cocos pentru consumul pe scară largă:

CONTACT:




Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Cordyceps Sinensis – imunomodulator, tonic, detoxifiant


ATENŢIE! Player-ul postului de Radio Bio Eden Lyfe se deschide automat, la încărcarea paginii. Îl puteţi opri sau îi puteţi ajusta volumul, după preferinţe.

Cordyceps Sinensis, ciuperca supranumita in Medicina Traditionala Chineza „Aurul Medicamentelor” sau „iarna larva, vara planta” este recunoscuta de mii de ani ca tonic pentru a „promova vitalitatea si longevitatea”, precum si un remediu excelent pentru boli greu de rezolvat. Dovada sunt descrierile ciupercii in cartile medicale chinezesti si tibetane  din cele mai vechi timpuri. Creste in regiunile muntoase inalte ale lumii, in  Muntii Himalaya, la altitudini de peste 3800 m deasupra nivelului marii, unde conditiile climatice sunt grele, temperatura medie anuala este cuprinsa intre -0,2/-0,8 grade Celsius, ninge 140-286 zile pe an, vara este scurta si ploua mai tot timpul, umiditatea fiind de 50-70%. Cordicepsul Sinensis supravietuieste in sol, in coconul unor larve de fluturi. Vara lastarele coconului ies de sub pamant devenind pe deplin planta, iar sporii ciupercii sunt purtati de vant  ajungand astfel sa se aseze pe larve de fluturi. Larva parazitata cu acesti spori se acopera de pamant si dezvolta capacitati extraordinare de supravietuire hranindu-se cu rizomii unor plante alpine.

In anul 1993, Cordyceps Sinensis a ocupat  prima pagina a ziarelor internaționale, după  ce alergătorii chinezi au doborat două recorduri mondiale. Conform antrenorului lor, secretul performantelor lor atletice a fost remarcabil  datorita  Cordyceps Sinensis. Acest fapt a determinat intensificarea sudiilor de cercetare care au relevat potentialul si beneficiile terapeutice ale Cordyceps Sinensis.

Diverse studii medicale moderne de stabilire a efectelor terapeutice care implică diverse modele experimentale (in vitro și in vivo) au evidentiat  la Cordiceps Sinensis acțiuni foarte largi biologice și farmacologice în afectiuni hepatice, renale, neurologice si boli cardiovasculare. De asemenea studii clinice la sportivi voluntari au demonstrat capacitatea de mobilizare normala a grasimilor si beta-oxidarea, mentindu-se astfel nivelul optim de glucoza din sange in timpul antrenamentelor prelunigite. Are efecte benefice asupra tulburărilor imunologice, inclusiv cancer. Acțiunile farmacologice ale Cordyceps Sinensis se datoreaza in primul rand polizaharidelor bioactive, nucleozidelor și ciclosporinei precum si a celor 72 de microelemente, peste 80 de fermenti aminoacizi, betacaroten, vitamina E, seleniu.




Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Uleiul de cocos – un miracol al naturii

Iată  o  enumerare  de calităţi care recomandă cu putere uleiul de cocos pentru consumul pe scară largă:

Uleiul de cocos este foarte bun pentru gătit deoarece compoziţia lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. Nu produce efectele nocive pe care le produc alte uleiuri de gătit. (1)

Foloseşte ulei de cocos pentru a înlocui untul în reţete, se poate folosi în orice, de la foaie de tartă până la negrese, sosuri sau sosuri cu curry. Aroma nu este predominantă, poţi obţine un uşor gust exotic, dar majoritatea reţetelor care folosesc condimente vor acoperi gustul de ulei de cocos.

Uleiul de cocos este un ingredient principal în majoritatea reţetelor crude şi paleo, pentru că se solidifică la temperatura camerei, păstreaza reţetele închegate şi le ofera textura şi gust (2).

Adaugă ulei de cocos în smoothie-uri pentru a face nutrienţii din fructe şi legume mai uşor de asimilat şi pentru a echilibra zahărul din sânge. Dacă vrei să consumi legume gătite la aburi, înmoaie-le bine în ulei de cocos şi sare de mare de calitate, pentru că vitaminele solubile în grasimi se absorb mai repede în felul acesta (3).

Amestecă în parţi egale cu pudră de cacao şi miere pentru un sos de ciocolata natural, sau îl poţi lăsa la frigider în forme pentru gustări de ciocolata de casă sănătoase (4).

Ia o linguriţa de ulei de cocos înainte de mese pentru a te simţi mai sătul. Explicaţia stă în modul în care sunt metabolizate grăsimile în corp. Ştiinţa a arătat că datorită ketonelor (care sunt produse atunci cand consumi ulei de cocos) apar efectele de reducere a apetitului. (5, 6, 7)

Uleiul de cocos este o grăsime hrănitoare pentru suprarenale şi tiroidă îmbogaţind nutritiv nivelul hormonilor (8, 9).

MCT (medium chain triglycerides = acizi graşi cu catenă medie) eliberează energie în mod susţinut pe termen lung şi în acelaşi timp stimulează metabolismul şi grabeşte pierderea grăsimilor (10). Acizii graşi de lanţ mediu nu se depozitează în corp sub formă de grăsime, ei sunt folosiţi imediat de ficat ca sursă de energie (11).

Uleiul de cocos se eliberează pe parcursul a mai multor ore în corp, furnizând o sursă de energie solidă care menţine nivelul zahărului în sânge. Un număr din 2010 al “Revistei Indiene de Farmacologie” a publicat un studiu pe animale care a descoperit că o alimentaţie care include uleiul de cocos duce la un nivel mai bun de toleranţă a glucozei, precum şi la o scădere a nivelului colesterolului. Cercetătorii au spus că acest efect se datorează acidului lauric, un MCT, din uleiul de cocos (12). Scapi de fluctuaţiile de zahăr în sânge odată ce incluzi aceste grasimi sanătoase în viaţa de zi cu zi.

Studiile arată că uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănătăţii creierului (13). S-a demonstrat foarte util în tratarea şi prevenirea afecţiunii Alzheimer şi ajută persoanele obişnuite să se simtă mai alerte şi mai atente.

Compuşii antivirali din uleiul de cocos ajută  la vindecarea mai rapidă a răcelilor şi reduce durerile (14).

 

Topeşte o lingură de ulei de cocos în apă caldă cu lămâie pentru calmarea gâtului iritat. Efectele pot varia de la persoană la persoană, iar majoritatea dovezilor nu sunt ştiinţifice, ci doar experienţe personale.

Incalzeşte puţin ulei de cocos cu un caţel de usturoi şi foloseşte acest ulei anti bacterian (15) în ureche.

Candida Albicans este o drojdie şi un parazit care se hrăneşte cu energia din corp. Acidul lauric din uleiul de cocos omoară candida. (16)

Cam jumătate din uleiul de cocos este acid lauric, o substanţă care se transformă în monolaurin, o mono gliceridă care poate anihila viruşii înveliţi în lipide (17), bacteriile gramnegative şi protozoarele. Este un tratament eficient şi pentru dureri precum herpes, giardia lamblia, HIV şi pojar, pentru a menţiona doar câteva.

Uleiul de cocos consumat la o masă ajută digestia pentru că acţionează ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permiţând alimentelor digerate să treaca prin el cu o mai mare uşurinţă.

Acidul lauric din uleiul de cocos combate paraziţii, este antifungicş i antibacterian, crează un mediu neprimitor pentru paraziţii nocivi (18).

Poţi folosi ulei de cocos pentru tratarea mai rapidă a arsurilor şi pentru calmarea durerilor (19).

Uleiul de cocos reface pereţii intestinali şi are un efect mucilaginos ajutând la o digestie mai bună şi la tranzitul intestinal (20).

Un studiu a arătat că cele două combinate sunt mai eficiente în tratarea păduchilor decât tratamentul permethrin (21).

Uleiul de cocos s-a dovedit că reduce inflamaţia la animalele testate (22). Cercetătorii au descoperit că uleiul de cocos are o activitate analgezică şi reduce umflăturile şi durerile.

Acelaşi studiu menţionat anterior a mai demonstrat şi eficienţa uleiului de cocos în reducerea febrei. Ayurveda a considerat uleiul de cocos un ulei răcoritor cu mult înainte ca medicina modernă să-şi spuna cuvântul.

Unul dintre cele mai bune alimente pentru hormoni sănătoşi, uleiul de cocos nu numai că este util în reglarea tiroidei şi a glandelor suprarenale, dar s-a descoperit şi că reduce incidenţa cancerului de prostată (23).

Da, poţi folosi ulei de cocos pentru a da strălucire mobilei din lemn, este mai ieftin şi mai puţin toxic decat produsele din comerţ.

Dă strălucire pantofilor cu o picătură de ulei de cocos pusă pe o carpa uscată – o soluţie naturală în locul produselor pe bază de petrol.

Aşa cum cocosul combate eficient păduchii la oameni, la fel funcţionează şi la animale pentru a alunga creaturile mici şi enervante.

Fie că foloseşti jumătate de rolă de hartie, sau un prosop, îl înmoi într-o combinaţie de 1 cană apă caldă, 1 lingura ulei de cocos şi 1 lingură de săpun lichid de casă. Această soluţie este minunată pentru bebeluşi pentru că are atât efect de calmare, cât şi de hidratare.

Chiar dacă foloseşti serveţelele făcute acasă, celor mici e posibil să le apară iriţatii de la scutec, iar uleiul de cocos calmează şi tratează eficient disconfortul micuţului tău.

Incalzeşte uleiul de cocos într-o oală prevăzută şi cu spaţiu de topire, împreună cu uleiurile tale esenţiale preferate, pentru o experienţă de masaj ca la spa.

Aplică ulei de cocos pe negi şi acoperă cu o faşă de pansat. Aşa cum s-a menţionat mai sus, uleiul de cocos este un antifungic de excepţie şi în decurs de o lună negii ar trebui să dispară.

Combină în părţi egale zahăr şi ulei de cocos, adaugă uleiurile tale esenţiale preferate şi foloseşte amestecul ca un exfoliant de corp cand faci duş.

Poţi folosi uleiul de cocos pe întregul corp ca hidratant, este foarte bun pentru hrănirea pielii şi prevenirea acneei. Mulţi folosesc uleiul de cocos pentru prevenirea apariţiei ridurilor, ca hidratant pentru faţă.

Chiar dacă te ungi bine cu ulei de cocos înainte să mergi pe plajă, tot vei putea să absorbi benefică vitamina D, spre deosebire de alte loţiuni de protecţie solară (24).

Uleiul de cocos este o alternativă foarte bună pentru lubrifianţii pe bază de petrol. Deşi trebuie menţionat că daca foloseşti prezervative din latex, uleiul de cocos poate slabi latexul, de aceea e mai bine să optezi pentru poliuretan.

Aplică ulei de cocos pe picioare zilnic, după duş, iar pentru un efect suplimentar antifungic adaugă câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai (25).

Ca tratament pre-şamponare, acoperă părul cu ulei de cocos în noaptea anterioară duşului (acoperiţi părul cu un prosop în timpul nopţii) şi puneţi mai mult ulei la vârfuri pentru un luciu mătăsos.

Cand ţi se termină strugurelul de buze, incearcă sa topeşti 1 1/2 lingură de ulei de cocos cu uleiurile tale esenţiale favorite şi 1 linguriţă de ceară. Umple batonul de strugurel cu uleiul topi tşi lasă-l să se răceasc aînainte de a-l folosi.

Aplică uleiul de cocos direct pe hemoroizi pentru a atenua umflarea şi a elimina durerea.

Încearcă să foloseşti un tratament pentru pielea capului pe bază de ulei de cocos şi rozmarin pentru tratarea mătreţii, se masează pielea capului cu amestecul de uleiuri şi se lasă peste noapte. Se spală părul ca de obicei şi se repetă până când problema  dispare (26)

Este uimitor cum ceva atât de simplu poate fi atât de eficient în calmarea inflamaţiilor asociate cu barbieritul.

Aplică direct pe muşcăturile de ţanţari pentru a nu se umfla şi a atenua mâncarimea.

Uleiul de cocos este un demachiant foarte eficient, curătă într-o clipită şi cel mai rezistent rimel, lăsându-ţi pielea hidratată şi curată.

Ayurveda, medicina antică indiană, clasifică uleiul de cocos drept ulei răcoritor, pentru că este foarte eficient în calmarea mâncărimilor pielii după arsuri solare. Un alt remediu foarte bun este oţetul din cidru de mere amestecat cu apa, pulverizat pe piele şi lasat să se usuce. Aplică ulei de cocos după oţet pentru o senzaţie sporită de confort.

Atât în uz intern, cât şi extern, uleiul de cocos este excelent pentru tratarea acneei. În uz intern, reface dezechilibrul hormonilor, una dintre cauzele principale ale acneei. În uz extern, se aplică pe coşuri pentru efectele sale antibacteriene, precum şi pentru reducerea roşeţii şi umflăturilor.

Dacă vrei sa eviţi cu orice preţ iritaţiile de după barbierit, foloseşte uleiul de cocos în loc de cremă de barbierit.

Tratează vergeturile cu ulei de cocos când ai porii deschişi, după baie sau duş. Poţi aplica ulei de cocos şi pe abdomen pentru a preveni apariţia vergeturilor în timpul sarcinii.

Cam cu o lună înainte de naştere, masează perineul cu ulei de cocos pentru prevenirea rupturilor sau pentru evitarea epiziotomiei.

Aplică puţin ulei de cocos pe gene înainte de culcare, mai ales daca foloseşti machiaj pentru ochi, pentru ca în timp genele pot cădea sau se pot rupe.

Iţi poţi face propriul tău săpun cu doar 3 ingrediente şi o oală. Pentru un tutorial detaliat despre cum să-ţi faci propriul săpun, urmareţte acest video: http://www.mommypotamus.com/how-to-make-pure-coconut-oil-soap-for-cleansing-and-laundry/.

Masează uleiul de cocos pe unghiile uscate, iar unghiile tale vor fi recunoscătoare.

Aplică ulei de cocos zilnic pe venele varicoase şi masează bine, persoanele care au folosit uleiul în acest mod spun că este o soluţie excelentă pentru tratarea naturală a venelor varicoase.

Foloseşte uleiul de cocos pentru a reda luciul tigăilor din metal, după ce le-ai spălat şi uscat, adaugă puţin ulei de cocos pentru a le feri de rugină şi a le face neaderente.

Nu mai ai nevoie de canistra de benzină când mergi în excursie. În schimb, poţi îmbiba câteva dischete de vată în ulei de cocos şi le poţi folosi pentru a aprinde focul.

Uleiul de cocos râncezeşte foarte greu, de aceea, acum că ştii câte utilizări are, fa-ţi provizii!

Acizii graşi cu catenă medie

Ar trebui menţionat ca tarile cu un consum mare de ulei de cocos sunt printre ţările cu populaţiile cele mai sănătoase de pe planetă. Nu întâmplator populaţia Kitivan din Papua New Guinea, care consumă cantităţi enorme de cocos, nu suferă de niciuna dintre bolile din societatea noastră modernă (27).

Occidentul se confruntă cu mari probleme de sănătate în ceea ce priveşte obezitatea şi afecţiunile cardiace pe care le declanşează aceasta, iar oamenii caută un ţap ispăşitor.

Ironia situaţiei este ca grăsimea nu te îngraşă. MCT (acizii graşi cu catenă medie) din uleiul de cocos sau dovedit că măresc consumul de energie şi accelerează metabolismul cu până la 5% într-o perioada de douazecişipatru de ore.

Un studiu făcut pe 6 bărbaţi sănătoşi care au consumat trigliceride de lanţ mediu şi trigliceride de lanţ lung a arătat că barbaţii care au consumat MCT au consumat cu 300 de calorii mai puţin pe zi decât celălalt grup (28).

MCT-urile sunt folosite ca tratament terapeutic pentru reducerea crizelor asociate cu epilepsia. Cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi reduce crizele. (29).

Aşa cum s-a menţionat anterior, uleiul de cocos este extrem de util pentru persoanele care suferă de Alzheimer, în special trigliceridele de lanţ mediu pe care ficatul îl descompune în corpuri ketonice pe care creierul le foloseşte ca sursă de energie. Un studiu a arătat o imbunatăţire imediata la cei cu forme uşoare de Alzheimer după consumul trigliceridelor (30).

Atleţii iau doze concentrate de trigliceride de lanţ mediu pentru mărirea rezistenţei în timpul antrenamentelor şi pentru a se menţine supli.

Concluzie

Diversele utilizări ale uleiului de cocos, în scopuri medicinale sau de alt gen, sunt atât de universale încât oricine ar trebui să aibă acest superaliment în camară. Insă trebuie să cumperi ulei de cocos extra-virgin şi organic pentru a te bucura de toate beneficiile sale.

Doriti un ulei de cocos extravirgin? Click AICI!

Sursa:  https://viataverdeviu.ro/54-de-beneficii-ale-uleiului-de-cocos-dovedite-stiintific

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,